Napi mérleg az ATO-ban: 1 halott, 8 sebesült

2016. április 1., 17:54

Az elmúlt 24 órában a terrorellenes művelet övezetében (ATO) egy ukrán katona életét vesztette, további nyolc megsebesült – közölte hagyományos napi sajtótájékoztatóján pénteken délelőtt Andrij Liszenko, az elnöki adminisztráció illetékes szóvivője.

Az ezredes szavai szerint az elmúlt napot a harcok ismételt fellángolása jellemezte a Donyec-medencében.

Újságírói kérdésre válaszolva Liszenko elmondta, hogy Zajcevénél egy ukrán katona elesett, három pedig megsebesült. További öt katona Avgyijivkánál sebesült meg, amely változatlanul az ATO övezetének legforróbb pontja.

Az ATO vezérkarának sajtószolgálata a Facebook közösségi oldalon megjelent közleményében jelezte, hogy az oroszbarát szakadárok az elmúlt 24 órában 77 alkalommal nyitottak tüzet a terrorellenes műveletben résztvevő ukrán erőkre. 

Az ellenség 30 erős tüzérségi támadást hajtott végre az ukrán állások ellen a minszki megállapodások által tiltott 82–152 mm kaliberű aknavetők és tüzérségi lövegek bevetésével.

Donyeck térségében több alkalommal is tüzet nyitottak az ukrán állásokra Zajcevénél, Majorszknál és Butyivka-bányánál. Avgyijivkánál 16 alkalommal lőtték a kormányerőket egyidejűleg tüzérségi lövegekből, akna- és gránátvetőkből, valamint kézi fegyverekből.

Mariupol térségében szintén aktivizálódott az ellenség. Vogyane, Talakivka, Novotrojicke, Sirokine, Marjinka és Hnutove közelében ugyancsak bevetettek a minszki megállapodások által tiltott fegyvereket.

(pravda.com.ua/Kárpátalja)