Az államfő elrendelte a leszerelést

2016. március 26., 11:18

Petro Porosenko elnök aláírta a rendeletet azoknak a katonáknak a leszereléséről, akiket az úgynevezett részleges mozgósítás negyedik hulláma során hívtak be – közölte az Ukrajinszka Pravda pénteken az államfő sajtószolgálatára hivatkozva.

„Egy nagyon kellemes hírrel szeretném kezdeni, amely azt a 45 ezer katonát érinti, akik igen nehéz körülmények között védik országunkat. Az úgynevezett negyedik mozgósítási hullám katonáiról van szó. Aláírtam a rendeletet azoknak a katonáknak a leszereléséről, akiket a 2014. július 21-i és 2015. január 14-i rendeletek alapján hívtak be katonai szolgálatra” – jelentette be Porosenko a Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács (RNBO) ülésén.

Az államfő egyben méltatta a katonák szerződtetésére indított kampány sikerét, mondván a toborzás lényegesen gyorsabb ütemben zajlik, mint a korábbi időszakokban.

Az elnök emlékeztetett, hogy a szerződéses katona a terrorellenes művelet (ATO) övezetén kívül legalább hétezer hrivnya pénzbeli juttatásban részesül, az ATO övezetében pedig 11 ezer hrivnyában.

Petro Porosenko jelezte, hogy idén már közel 14 ezer katonával kötöttek szerződést arról, hogy az ukrán hadseregben teljesítenek szolgálatot.

(pravda.com.ua/Kárpátalja)