ATO: három halott, 14 sebesült 24 órán belül

2016. március 2., 17:07

Az elmúlt 24 órában három katona életét vesztette, 14 megsebesült a terrorellenes műveletben (ATO) – jelentette hagyományos napi sajtótájékoztatóján Andrij Liszenko, az elnöki adminisztráció illetékes szóvivője.

Az ezredes közölte, hogy a három katona akkor vesztte életét, amikor Luhanszk megyében aknára futott a 80-as dandár katonáit szállító teherautó Novotoskivszke és Hirszke települések között. A robbanástól két katona megsebesült.

További három katona Trjohizbenyka térségében sebesült meg, hatan pedig Artemovénál sérültek meg egy robbanásban – közölte a szóvivő. Hozzátette: Marjinkánál gránátvető lövedékétől, Szlavnénál ellenséges mesterlövész golyójától, Csermaliknál aknától sebesült meg egy-egy katona.

Napközben Minszkből jelentették, hogy az Ukrajna, Oroszország és az EBESZ képviselőiből a Donyec-medencei konfliktus rendezésének előkészítésére létrejött háromoldalú kontaktcsoport találkozóján megállapodás született a fegyverhasználattal egybekötött hadgyakorlatok betiltásáról a demarkációs vonal 30 kilométeres körzetében. Ugyancsak megállapodtak a találkozón arról, hogy tavasszal megkezdődhet a konfliktus sújtotta térség aknamentesítése.

(pravda.com.ua/unian.ua/Kárpátalja)