A telefonos csalók újabban gyerekeknél próbálkoznak

2016. február 29., 18:12

Az utóbbi időben rengeteg kárpátaljai panaszkodik a telefonos csalókra.

Február 26-án az ungvári járási Ókemence (Kamjanica) faluban érdekes eset történt. Az esetet a Karpatszkij Objektív lapnak jelentették.

„Felhívott minket egy ismeretlen személy, a telefont a fiam vette föl. A telefonáló, mikor meghallotta, hogy a telefont egy gyermek vette föl, kikérdezett róla minden személyes információt: mikor született, hány éves, hogy hívják, jár-e templomba, betartja-e a böjtöt. Ezek után elkezdte biztatni a fiút, hogy menjen el hozzájuk, mert náluk minden másképp megy, ők nem tartják a böjtöt, náluk minden csodálatos. Szerencsére a család egyik rokona meghallotta a beszélgetést, elvette a gyerektől a telefont, a vonal másik végén lévő személyt pedig kérte, hogy hagyja békén a gyereket, s letette a telefont” – mesélte a hetilapnak a fiú édesanyja, aki hozzátette, hogy a rendőrségnek nem jelentették az esetet.

Megyénkben rengeteg hasonló eset történik mostanában. Felmerül az emberben a kérdés, hogy honnan szerzik meg ezek a csalók az emberek telefonszámait. S hol a garancia arra, hogy egy-egy ilyen eset után nem tűnnek el a gyerekeink nyomtalanul?

(karpatskijobjektiv.com/VV)