Rekordösszeg gyűlt össze a debreceni bálon

2016. január 22., 15:06

Minden eddiginél nagyobb összeg, 11 millió forint jótékonysági bevétele volt a bálnak. A pénzzel a kárpátaljai magyar kistelepülés, Salánk óvodabővítését támogatják.

A debreceni jótékonysági bál bevételét jelképesen csütörtökön adta át Papp László polgármester a kárpátaljai Salánk vezetőjének. Napokon belül átutalják a község fejlesztését segítő helyi alapítványnak az óvodabővítésre gyűjtött 11 millió forintot.

„Ez óriási előrelépés, hiszen a város tavaly már 21 millió forintot adományozott erre a célra, de tekintettel arra, hogy ebből még nem fejezhető be és nem építhető meg teljesen az óvoda, úgy gondoltuk a társszervezőkkel, a Debreceni Egyetemmel és a kereskedelmi kamarával, hogy Debrecen báljának jótékonysági célja legyen újra ez” – mondta Papp László polgármester.

Viktor Aljohin, a 3400 lelkes Salánk polgármestere elmondta, három hónapja rakták le az új épületszárny alapkövét, a sikeres debreceni jótékonysági bál révén be is tudják fejezni a szűkös óvoda bővítését.

- 28-30 gyerek van egy csoportban. Már arra is lehetőségünk lesz, hogy növeljük a létszámot, kicsit szabadabbá tehetjük azt a programot, amely révén a gyerekekkel jobban tudnak foglalkozni a szakemberek – hallhattuk Viktor Aljohint, Salánk polgármesterét.

Jelenleg száz óvodás jár a magyarlakta kárpátaljai község óvodájába, de 45 otthon lévő társuknak is lesz hely hamarosan. Csoportszoba és tornaterem is helyet kap az új épületrészben, amelynek megépítését várhatóan még ebben az évben befejezik.

(dehir.hu/VV)