Felgyújtották Csubirko autóját

2016. január 21., 13:35

Január 20-án felgyújtották a Kárpátaljai Megyei Tanács egykori elnöke, Volodimir Csubirko autóját. Közösségi oldalán azt nyilatkozta, hogy valaki destabilizálni akarja megyénkben a helyzetet.

Az autót este 6 óra után gyújtották fel a politikus irodája előtt az ungvári Bozsenko utcán. A jármű teljesen leégett, a vizsgálatok alapján valószínűnek tartják, hogy nemcsak az elülső, hanem az autó hátsó részét is meggyújtották.

„Az eset az épület belső udvarán történt, itt van az irodám. A kamerákon láttuk, hogy minimum két ember végezte a dolgot. Látszott, hogy jól fel vannak készülve és minden el van tervezve. Kivárták, hogy a biztonságiak bejöjjenek velem az irodába, s ezután kitámasztották az épület ajtajtát, hogy senki ne tudjon kimenni eloltani a tüzet” – erősítette meg a hírt Csubirko.

A metálszínű Mecedes GL 550 márkájú, 2009-es kibocsátású jármű 40-50 ezer dollárba kerül. A kár értéke megközelíti az 1 millió hrivnyát. A tűz megsemmisítette az első lökhárítót, a motorházat, a motorháztetőt, az első kerekeket, a szélvédőt, az oldalsó és hátsó üveget, az autó szalonját, a fényezést.

„Egyetlen következtetést vontam le az esetből: folytatom a politizálást, folytatom a megkezdett projektek befejezését, s továbbra is aktívan részt veszek Kárpátalja, valamint Ungvár életében. Nem tudom, miben reménykedtek ezek a bűnüzők és megbízóik, de nem ijesztettek rám, épp ellenkezőleg: nagyobb aktivitásra sarkalltak” – írta a politikus.

(mukachevo.net/goloskarpat.info/VV)