Kedden több mint egy tucatszor lőttek az ukrán katonákra keleten

2016. január 13., 10:03

A kelet-ukrajnai fegyveresek kedden „mintegy 15 alkalommal” sértették meg a tűzszünetet a terrorellenes művelet (ATO) térségében – közölte az Ukrajinszka Pravda az ATO sajtóközpontjának tájékoztatása alapján.

A közlemény szerint Donyeckhez közel nem szünetelnek az ukrán állások elleni támadások Piszki és Opitne térségében, valamint Avgyijivkától délre. A fegyveresek kézi lőfegyvereket, különböző rendszerű gránátvetőket és nagykaliberű golyószórókat vetettek be.

Hasonló fegyverzetből nyitottak tüzet a „törvénytelen fegyveres alakulatok” az ukrán egységek megerősített állásaira Novohorodszke, Zajceve és Majorszk térségében. Emellett Majorszktól nem messze egy szeparatista mesterlövész is tevékenykedett.

„A Donyeck megye Jaszinuvatai járásában Trojicke közelében szolgálatot teljesítő ukrán katonákat a törvénytelen fegyveres alakulatok cső alatti gránátvetőkből vették tűz alá. Az ellenség ezen a napon nem vetett be nehézfegyverzetet” – jelentették a sajtóközpontban, hozzátéve, hogy Luhanszk megyében és Mariupol térségében nem sértették meg a tűzszünetet az elmúlt 24 órában.

(pravda.com.ua/Kárpátalja)