Szent Margit-program – támogatókat keresünk

2015. november 30., 12:00

A Görögkatolikus Ifjúsági Szervezet (GISZ) ez év nyarán az Ukrajnában kialakult krízis miatt nehéz anyagi körülményekkel küszködő, tehetséges diákok számára meghirdette a Szent Margit-programot, amelyhez támogatókat keres.

A program célja, hogy összekösse a Kárpát-medence, illetve a világ magyarságának jó szándékú támogatóit a Kárpátalján rászoruló támogatott általános iskolás gyermekekkel, továbbá segítsen előmozdítani a támogatott gyermek tanulmányi eredményeit, hitbéli életét, valamint a magyar közösségi életben való aktív szerepvállalását.

A támogatás módja:

A programban mecénásként bárki részt vehet, aki vállalja, hogy egy tanéven keresztül (10 hónap) havi fix 10 euróval támogat egy gyermeket a tanulmányaiban. A GISZ egy jelentős adatbázist állított fel a Kárpátalja-szerte rászoruló gyermekek legfontosabb adataival. Ehhez az adatbázishoz kizárólag a mecénás férhet hozzá. Az adatbázisban szereplő adatok alapján a támogató dönti el, kit szeretne támogatni. A támogatónak lehetősége van készpénzben vagy banki átutalás formájában eljuttatni az összeget legkésőbb minden hónap tizedikéig a GISZ-hez.

Ezután:

1.A GISZ ezt az összeget eljuttatja a kiválasztott gyermekhez.

2. A gyermek egy átvételi elismervény aláírásával tanúsítja, hogy megkapta az összeget.

3. Az összeg átvételével párhuzamosan a gyermek egy kézzel írott levelet ad át a GISZ aktivistájának, melyben beszámol arról, mire költötte az előző havi összeget, illetve ír magáról néhány sort.

4. Ezt a levelet a GISZ továbbítja a mecénásnak.

5. A program befejezése után a támogató dönti el, hogy tovább szeretné-e támogatni a kiválasztott gyermeket.

A támogatónak a program kezdetén egy kötelezettségvállaló nyilatkozatot kell aláírnia, melyben vállalja annak felelősségét, hogy 10 hónapon keresztül biztosítja a támogatás összegét. Amennyiben a támogatott nem hajlandó eleget tenni a programban vállalt feltételnek, a támogató visszaléphet a támogatástól.

Támogatónak a karpatalja.gisz@gmail.com, illetve a +380 95 3215883 telefonszámon lehet jelentkezni. A támogató és a támogatott a program alatt csak keresztnevet használ. Közös megegyezés révén, ha mindkét fél úgy óhajtja, felfedhetik egymás előtt a kilétüket. Amennyiben igény van rá, a támogató kérhet segítséget a tanulóval való kapcsolatfelvételhez.