Porosenko környezetében sem zárják ki a kormány esetleges menesztését

2015. november 11., 16:24

Jurij Lucenko, a Petro Porosenko Blokkja (BPP) párt parlamenti frakcióvezetője nem zárta ki, hogy bizonyos körülmények között meneszthetik a kormányt – jelentette az UNIAN hírügynökség a BPP sajtószolgálatának tájékoztatása nyomán.

Lucenko jelezte, hogy amennyiben a radikális változásokat támogatók száma a parlamentben eléri a kritikus tömeget, bizalmatlansági indítványt nyújthatnak be a miniszterelnök ellen.

A frakcióvezető ugyanakkor hangoztatta, hogy pártján belül egyelőre nem született ilyen döntés: „Várjuk a találkozót a miniszterelnökkel, s talán az egész kormánnyal is, hogy tisztázzuk a kudarcok okait”.

Emellett Lucenko hangsúlyozta, hogy a BPP frakciója nem szavazza meg a jövő évi költségvetést, amennyiben az a régi adórendszeren fog alapulni.

„Mert a pénzügyi stabilizációt, a forrásoknak a központból lefelé irányuló decentralizációját követően rá kell térnünk a reformok harmadik szakaszára – a gazdasági növekedés ösztönzésére. A jelenleg hatályos adótörvénykönyvvel ez lehetetlen. Új adótörvénykönyvet, és azon alapuló költségvetést követelünk” – mondta.

(unian.ua/Kárpátalja)