A KMKSZ elnöke Brüsszelben

2014. november 6., 06:30 , 721. szám

2014. november 4-én Bocskor Andreának, az Európai Néppárt és Fidesz–KDNP képviselőjének meghívására dr. Brenzovics László, a Kárpátalja Magyar Kulturális Szövetség elnöke Brüsszelbe utazott kétnapos hivatalos látogatásra, ahol találkozott Magyarország brüsszeli külképviseletének diplomatáival és a Fidesz Magyar Polgári Szövetség – Kereszténydemokrata Néppárt európai parlamenti képviselőivel.

Először Gál Kinga képviselő asszonnyal találkozott az Európai Parlament épületében, majd ugyanitt többek között Erdős Norbert, Sógor Csaba, Hölvényi György, Deli Andor, Csáky Pál, Winkler Gyula, Tőkés László képviselők részvételével zajlott le egy megbeszélés, amelyen a KMKSZ elnöke informálta a képviselőket az ukrajnai és kárpátaljai aktuális helyzetről. A következő helyszín az Állandó Képviselet épülete volt, ahol Bocskor Andrea képviselő asszony és Brenzovics László elnök úr Manzinger Krisztiánnal, az Állandó Képviselet kisebbségi kérdésekkel és nemzetpolitikával foglalkozó diplomatájával tárgyalt.

Lapzártánkkor dr. Brenzovics László találkozik Grúber Károllyal, az Állandó Képviselet Kül- és Biztonságpolitikai Hivatalának vezetőjével, PSC-nagykövettel. Ezt követően az Európai Bizottság épületében dr. Navracsics Tiborral, az Európai Bizottság kulturális, oktatási, ifjúságpolitikai és sportügyi biztosával az ukrajnai helyzetről folytat megbeszélést. A brüsszeli hivatalos látogatás utolsó programjaként dr. Brenzovics László Szájer Józseffel, az Európai Néppárt képviselőcsoport alelnökével találkozik.

B. I.