Az emberfór sem volt elég a győzelemhez

Labdarúgás

2013. augusztus 9., 02:00 , 656. szám

Az ukrán Premier Liga 4. fordulójában az Ungvári Hoverla a Metalurg Zaporizzsját látta vendégül. Két hónapja még azt hihettük, hogy a két együttes ebben az idényben csak a másodosztályban találkozhat egymással, hiszen a tabella szerint mindkét alakulat kiesett a legjobbak közül. Különböző visszalépések miatt viszont most a Metalurg és a Hoverla is az elitmezőnyben vitézkedik.

Az előzetes erőviszonyokkal ellentétben egyik csapat sem a tabella aljáról várhatta a kiesési derbit, a Metalurg 4, a Hoverla 3 ponttal a tarsolyában készülhetett a találkozóra. Már rögtön a találkozó elején megszerezhette volna a vezetést az ungvári együttes, Balasov azonban ordító gólhelyzetben hibázott. Válaszként egy formás ellentámadás végén Sevcsuk szépségdíjas sarkalásos góllal mattolta Csurilov kapust. A 32. percben a kissé vehemensen reklamáló Szerhij Pucskovot, a vendégek vezetőedzőjét piros lappal kiállította a játékvezető, majd az első félidő vége felé még Le Tallec és az előző meccsen kétszer is eredményes Truhin egyenlíthetett volna. Az 55. percben kezezés miatt büntetőhöz jutott a Hoverla, amit az ezen a meccsen igen agilis francia Le Tallec értékesített. Tíz percre rá újabb nagy lehetőséghez jutottak a hazaiak, hiszen Nyeszterov sárga lapot érő módon szabálytalankodott Liszenkóval és mivel a zaporizzsjaiak játékosának már volt egy ilyen színű lapja, mehetett az edzője után.

A hosszabbítással együtt hátralévő közel fél órában a Hoverla mindent megpróbált az egyenlítésért, de többször már nem tudta feltörni a vendégvédelem reteszét. Vjacseszlav Groznij vezetőedző a találkozót követően joggal bosszankodott az elszalasztott lehetőségekért, hiszen egy bennmaradásra készülő csapatnak az ilyen meccseket hazai pályán mindenképpen hoznia kell.

Annál is inkább, mivel a következő ellenfél idegenben a most Luckban nyertes Dnyipro lesz és Dnyipropetrovszkban már a pontszerzéshez is bravúr kell majd.

A forduló rangadóján Donyeckben a Sahtar 3-1-re verte a Dinamo Kijevet, és mivel a Metaliszt csak ikszelni tudott Luhanszkban, így egyedüli csapatként hibátlan a legjobbak között.

Eredmények: Ungvári Ho­verla–Metalurg Zaporizzsja 1-1, Sahtar Donyeck–Dinamo Kijev 3-1, Illicsivec Mariupol–Kárpáti Lviv 1-1, Arszenal Kijev–Vorszkla Poltava 1-1, Szevasztopol–Tavrija Szimferopol 1-0, Csornomorec Odessza–Metalurg Donyeck 1-0, Voliny Luck–Dnyipro 1-3, Zorja Luhanszk–Metaliszt Harkiv 2-2.

A tabellát a 12 pontos Sahtar vezeti a 10 pontos Metaliszt előtt. A Hoverla 4 pontjával a 9. helyről várhatja a Dnyipro elleni idegenbeli fellépést.

(tamási)