A Szpartak Kijev csak ráijesztett a Kárpátira

Kézilabda

2013. április 19., 02:00 , 640. szám

A fővárosi Szpartak sem tudott pontot rabolni a címvédéséhez egyre nagyobb léptekkel haladó Ungvári Kárpátitól a hét végén az országos élvonalbeli női kézilabda-bajnokságban.

Igaz, az első, pénteki találkozó meglehetősen nyögvenyelősen indult a hazaiak számára, akik az első játékrészben rendre csak felzárkózni tudtak a végig vezető kijeviekhez. Ha korábban sokat dicsértük a Kárpáti fiatal kapusát, Balog Juditot, akkor most némi kritika is illetheti a nagydobronyi leányzót, aki bizony az első játékrészben nem sok lövést védett. Ezt érzékelte Borisz Petrovszkij vezetőedző is, aki a félidő vége felé csereként pályára küldte az ungváriak hétközben érkezett új szerzeményét, Olga Artemcsukot, aki eddig a Dnyiprjanka Herszonban védett. És bár az egykori válogatott kerettag hálóőr sem védett sokkal nagyobb hatékonysággal, a szünetre mégis 16-15-ös hazai előnnyel vonulhattak pihenőre a csapatok.

Fordulás után nagyobb sebességfokozatra kapcsolt a Kárpáti, aminek meg is lett az eredménye, a vége magabiztos, 35-29 arányú győzelem lett.

A másnapi visszavágót komolyabban vette a hazai együttes, végeredményben 34-21-re nyertek Turkalóék. Ezen a találkozón egy közeli lövés arcon találta Balogot, akit le is kellett cserélni. A találkozót követően Judit lapunknak telefonon elmondta , szerencsére nincs komolyabb baj, hétfőtől újra edzésbe állhat.

Szükség is lesz a bajnoki hajrát jelentő erőltetett menetelésben a kulcsemberekre, hiszen április 19-től a finist jelentő május 9-ig még tíz találkozó vár a Kárpátira. A hét végén a Szparta Krivij Rih otthonába látogat Borisz Petrovszkij csapata.

A másik két párharcban a Halicsanka Lviv és a Dnyiprjanka Herszon is idegenben ért el kettős győzelmet a Szparta és a Real Mikolajiv ellen.

A tabellát a Kárpáti vezeti 50 ponttal a 45 pontos, de két meccsel többet játszott Halicsanka előtt.

(felvégi)