Öngyilkos lett a Karaván-beli gyilkos

2012. november 16., 09:00 , 618. szám

Lapunkban is hírt adtunk korábban arról, hogy szeptember 26-án a kijevi Karaván bevásárlóközpontban szörnyű mészárlás történt – egy lopáson tetten ért férfi, bizonyos Jaroszlav Mazurok lelőtt három biztonsági őrt, negyedik társukat pedig megsebesítette. A rendőrség azóta sem tudott a gyilkos nyomára akadni. November 7-én Mazurokot holtan találták Kijev egyik külvárosában egy parkban, nem messze a családi házától.

A nyomozás előzetes megállapítása szerint a hármas gyilkosság elkövetője öngyilkos lett, élettelen teste mellett ott hevert a pisztoly is, amellyel főbe lőtte magát. A Karaván-beli mészárlásban megsebesített biztonsági őr szombaton azonosította a holttestet és kijelentette, hogy az bizony Mazuroké.

Az ukrán sajtóban megjelent publikációkban kételyek merültek fel azzal kapcsolatban, valóban öngyilkosság történt-e, egyes szakértők ugyanis – többek között Hennagyij Moszkal volt belügyminiszter – azt állítják, hogy a lövés nyoma a tarkón éktelenkedett, s nem a halántékon, mint azt a nyomozás állítja. Belügyminisztériumi szakértők a Szegodnya napilap érdeklődésére megerősítették, hogy a kriminalisztikai vizsgálat során egyértelműen megállapították, hogy a golyó a halántékon hatolt be a fejbe, ráadásul azonos kaliberű volt azokkal, amelyeket a Karaván-beli mészárlás során használt Mazurok.

A Mazurok házában végzett házkutatás során talált bizonyítok alapján a nyomozóhatóságok azt gyanítják, hogy a karaváni gyilkos az utóbbi években legalább 20 gyilkosságot követett el.

(B.J./pravda.com.ua/segodnya.ua)