A Kárpáti a nemzetközi színtéren is elkezdi

Kézilabda

2012. október 12., 10:00 , 613. szám

Szombaton az EHF-kupában is megkezdi szereplését az Ungvári Kárpáti női kézilabda-együttese. Az ukrán bajnok bolgár ellenfél ellen kezd a nemzetközi porondon.

Borisz Petrovszkij csapata nagyszerűen, bajnokhoz méltóan rajtolt a hazai pontvadászatban: az itthon rendezett első fordulóban mind a hat ellenfelét imponáló magabiztossággal verte. A hét végén a csapat két játékosa az ukrán válogatottba kapott behívót. A Turkalóval és Umaneccel felálló ukránok részt vettek a Romániában lebonyolított Kárpát-kupán. Az együttes az első találkozóján 30-25 arányú vereséget szenvedett a magyar csapattól, majd a házigazda románok is jobbnak bizonyultak (31-22) az ukránoknál.

Az utolsó meccsen a román B válogatott ellen aztán sikerült nyerni 27-20-ra, de mindez csak arra volt elegendő, hogy Leonyid Ratner együttese a házigazdák pontveszteség nélkül első A csapata, valamint a 4 ponttal második Magyarország mögött a torna 3. helyén végezzen.

Visszatérve a hétvégi kupameccshez, az ellenfélről, a Kárpátihoz hasonlóan ugyancsak hazája bajnokságában első Etar-64-ről Borisz Petrovszkij vezetőedző továbbra sem rendelkezik túl sok információval. A bolgár bajnokság a napokban kezdődött, az ellenfél eredményéről lapzártánkig még nem érkeztek hírek. Az ukrán és bolgár női kézilabda színvonalának tudatában mindenesetre a Kárpáti számít esélyesebbnek és lányaink ezt remélhetőleg már a szombaton 17 órától (k.-e. i. sz.) kezdődő első találkozón is bizonyítják majd.

(felvégi)