Sikeres ősz után jó tavaszban bízik a Zakarpattya

Labdarúgás

2011. december 2., 09:00 , 568. szám

A napokban sajtótájékoztató keretében értékelték az Ungvári Hoverla-Zakarpattya bajnoki szereplését. A fórumon részt vett a labdarúgásunk második vonalában biztos feljutó helyen telelő együttes vezetőedzője, Olekszandr Szevidov, Ivan Sic klubigazgató, illetve a Zaki csapatkapitánya, Nagy Sándor hálóőr.

Szevidov mester rövid értékelőjében elmondta, hogy egyértelműen sikerként könyvelhető el a nyáron ismét nagy változásokon átesett gárda őszi szereplése, amely az első nyolc bajnokiját megnyerte és a folytatásban becsúszott ugyan néhány csalódást keltő eredmény, de maga az a tény, hogy a csapatnak jelenleg 7 pont előnye van legközelebbi üldözőjével szemben, egyértelműen szép tavaszt sejtet.

Ivan Sic klubigazgató beszámolójában kitért arra, hogy mindenképpen rendezni szeretnék végre az együttes otthonául szolgáló Avangard Stadion vezetőségével az évek óta fennálló vitás ügyeket a bérleti és használati díjakkal kapcsolatban, és azt is szeretnék elérni, hogy a mostani alig ezer főnyi hazai nézőszám tavaszra legalább a duplájára nőjön. Nagy Sándor csapatkapitány nem cáfolta, de nem is erősítette meg azokat a híreszteléseket, hogy a remek őszi szezonja után több neves élvonalbeli klub is kivetette rá a hálóját.

Ami az együttes téli felkészülését illeti, a jól megérdemelt pihenőt követően január 12-én találkozik ismét a keret, és egy rövid hazai erőnléti alapozást, illetve orvosi vizsgálatot követően várhatóan a Krím félszigeten, illetve Törökországban edzőtáborozik majd a csapat a tavaszi folytatás előtt.

Ami a várható játékosmozgást illeti, sok még a kérdőjel, egyelőre csak annyi biztos, hogy az egykori közönségkedvenccel, az ősszel sokat mellőzött nigériai Charles Nevucéval nem hosszabbítanak szerződést, és elképzelhető, hogy visszatér korábbi csapatához, a Metalurg Donyeckhez, illetve az alapembernek számító Miscsenko és Kucserenko az Obolony Kijevhez távozik.

(felvégi)