Vona Gábor ismét pártelnök lett

Tisztújítás a Jobbiknál

2010. július 2., 10:00 , 494. szám

Ellenszavazat nélkül választotta újra Vona Gábor pártelnököt a Jobbik tisztújító kongresszusa múlt szombaton. Megőrizte helyét a hat alelnök is, módosították az alapszabályt. Az eseményen meghívott vendégként részt vett a KMKSZ képviselője, Brenzovics László alelnök is.

A párt alelnöki tisztségeire tizenegyen pályáztak. A sajtó úgy értesült, hogy a legtöbb szavazatot Szegedi Csanád európai parlamenti képviselő kapta, őt követi Sneider Tamás, az Országgyűlés ifjúsági, szociális, családügyi és lakhatási bizottságának elnöke. Hozzájuk hasonlóan újabb két évig a Jobbik alelnöke maradhat Balczó Zoltán, az Országgyűlés alelnöke, valamint Gyüre Csaba, Murányi Levente és Novák Előd is. A meg nem választott alelnökjelöltek közül Szabóné Kocziha Tünde, a párt békéscsabai alelnöke kapta a legtöbb szavazatot, egytucatnyi vokssal maradt le Gyüre Csaba mögött.

A kongresszus megválasztotta a párt etikai, illetve számvizsgáló bizottságának tagjait, Szabó Gábor választmányi elnök mandátumát azonban nem érintette a tisztújítás.

Döntöttek a párt alapszabályának módosításáról is. A leglényegesebb változtatás, hogy a párt létrehozza a Jobbik "baráti köreinek" hálózatát, lehetőséget adva a határokon túl élő magyaroknak arra, hogy szervezetten támogassák a pártot. (hk/MTI)