Kémiavetélkedő az Eszenyi Középiskolában

2005. május 13., 10:00 , 226. szám

A hagyományokhoz híven idén is az Eszenyi Bocskay István Középiskolában rendezték meg a KMPSZ megyei Szent-Györgyi Albert kémiavetélkedőjét.

A vetélkedőre érkező diákokat Balla József, a házigazda iskola igazgatója köszöntötte, majd Gönczy Sándor, a KMPSZ alelnöke, az Eszenyi Bocskay István Középiskola kémiatanára ismertette a feltételeket és a szabályokat. Ez alkalommal már külön versenyeztek az azonos korú líceumi és középiskolai tanulók, hisz a feladatlapokat összeállító szakemberek figyelembe vették az egymástól eltérő tanterveket.

Az eredmények: a líceumok első osztályosai közott: 1. Gerzsenyi Éva, Nagydobronyi Református Líceum; 2. Darcsi András, Nagyberegi Ref. Líc. 3. Tar Beáta, Nagydobronyi Ref. Líc. A líceumok 2. osztályosai közott: 1. Kállay Imre, Nagydobronyi Ref. Líc. 2. Nagy András, Nagyberegi Ref. Líc. 3. Szpászky Ivett, Nagydobronyi Ref. Líc. A líceumok 3. osztályosai között két első és két harmadik helyezettet hirdetett ki a zsűri, az azonos pontszámok miatt: 1. Bakos Rudolf, Nagydobronyi Ref. Líc. és Schink Zoltán, Munkácsi Szent István Líceum; 3. Oroszi Dóra, Nagydobronyi Ref. Líc. és Balogh Adrienn, Nagydobronyi Ref. Líc.

A középiskolák 9. osztályosai között: 1. Szanyi Tímea; 2. Bátyi András, mindketten a Nagydobronyi Középiskola tanulói. A 10. osztályosok között: 1. Szilágyi Irén; 2. Szanyi Gyöngyi, ugyancsak mindketten a Nagydobronyi Középiskolából. A középiskolák 11. osztályosai között: 1. Szanyi Katalin, Nagydobronyi Középiskola; 2. Szabó Éva; 3.Sebők Mónika, az Eszenyi Bocskay István Középiskola tanulói. A kilencedik és tizedik osztályosok között idén a harmadik helyezés kiosztásához elegendő pontszámot nem érték el a diákok.

A rendezvény végén minden versenyző kapott emléklapot, a fent felsorolt helyezettek pedig oklevélben részesültek.

dózsa