Nagydobrony: Ünnep a futballpályán

Falunap volt Nagydobronyban

2004. augusztus 13., 10:00 , 187. szám

Vasárnap a Nagydobrony központjában elterülő futballpályán magyar népviseletben léptek színpadra a helyi óvodások, majd az Irgalmas Samaritánus Gyermekotthon lakóinak produkciója következett, akik diszkó- és favágótáncot mutattak be. Tartalmas műsorral rukkoltak ki a Kisdobronyi Művészeti Iskola növendékei és a Nagydobronyi Kultúrház műkedvelő csoportjának tagjai.

Közben zajlott a kispályás labdarúgó-utcabajnokság, ahol az ifik között a sportiskola növendékeiből szervezett kék csapat végzett az első helyen, a felnőttek között pedig a járási bajnokságban szereplő nagydobronyi futballcsapat tartalékjátékosaiból szervezett, KFT névre keresztelt gárda harcolta ki a győzelmet büntetőrúgásokkal.

A közismert személyekből álló zsűri a kifutóvá átalakított színpadon felvonuló szebbnél szebb kislányok közül próbálta kiválasztani a legszebbet. Idén végül is Bátyi Angelika lett Nagydobrony szépe, udvarhölgyeinek pedig Kupás Rékát és Szabó Pannit választották. A szépségversenyt Ki Mit Tud? és tombolasorsolás követte, a felnőttek pedig tizenegyesrúgó-versenyen mérhették össze tudásukat. Végül kihirdették a bográcsgulyásfőző-verseny győztesét is.

B. Zs.