Anyaországi segítség a badalói iskolának

2003. október 31., 01:00 , 146. szám

A napokban magyarországi vállalkozók egy csoportja azzal a céllal látogatott el Badalóba, hogy anyagi segítséggel támogassák az épülőfélben lévő új iskolaszárny elkészültét.

A Borsod–Abaúj–Zemplén Megyei Állami Közútkezelő vállalattól érkező vendégek nemrégiben egy, az iskola fejlesztésére szánt számlaszámot nyitottak Beregszászban, amelyet kizárólag célirányosan lehet majd felhasználni. A mintegy 20 főnyi vendégcsoport megtekintette a Tisza-parti település nevezetességeit, majd az iskolában a küldöttség vezetője, Huszár János átnyújtotta Lengyel Lászlónak, a beregszászi járási oktatási osztály vezetőjének az építkezés támogatására szánt 700 ezer forint értékű csekket. A pénzbeli adomány mellett a Miskolc és Budapest környékéről érkező vendégek öt komputerrel is meglepték a gyerekek oktatására nemrég kialakított és ily módon már korszerűnek nevezhető számítástechnikai osztályt. A házigazdák részéről Sverha Margit iskolaigazgató és Nagy Endre polgármester mondott köszönetet az önzetlen segítségért.

A közel 200 tanulónak helyet adó és jövőre már 70 éves badalói iskola kibővítése azért vált időszerűvé, mert a tanteremhiány miatt az intézményben a mai napig két váltásban folyik az oktatás.

(tamási)