A kormánypárt szerint figyelembe veszik a vállalkozók kívánságait a lefoglalások ügyében

2024. január 30., 08:13

Olena Suljak, a Nép Szolgája párt vezetője kijelentette, hogy a kormányzat figyelembe veszi az üzleti élet szereplőinek a lefoglalásokkal (бронювання) kapcsolatos kívánságait az új mozgósítási törvényben – jelentette az Ekonomicsna Pravda az országos televíziós hírcsatornák közös műsorfolyama nyomán.

A pártelnök a műsorban arról beszélt, hogy jelenleg nagyon sok az olyan szakterület, a magánszférában dolgozó ember, akik nélkül leállhat egyik vagy másik vállalkozói tevékenység. Ezért a hazai gazdaság különböző területein érdekelt 119 ágazati szövetséget tömörítő Ukrán Üzleti Tanács ülésének kiemelt témája volt a munkavállalók mozgósításának és méltányos lefoglalásának kérdése.

„Amikor a mozgósítási törvény tervezete ismét a Legfelső Tanács elé kerül, fontos lesz, hogy a képviselők felmérjék, hogyan írják elő a lefoglalással kapcsolatos eljárásokat. A jelenleg hatályos eljárás bizonyos tökéletesítésre szorul. Úgy gondolom, hogy meghallgatásra találnak az üzleti élet képviselői, hogy egyensúlyt találjunk államunk védelmének szükségessége és az ország gazdasági növekedésének biztosítása között” – mondta Suljak.

A politikus emlékeztetett, hogy a biztonsági és védelmi szektor finanszírozására szolgáló pénz az ukrán vállalkozásoktól származik, a befizetett adókból, nem pedig a nemzetközi partnerektől, ezért a vállalkozásoknak „semmilyen módon nem szabad nyomásgyakorlást érzékelniük”.

(epravda.com.ua/Kárpátalja)