Megjelent a kétnyelvű Ungvár régen és most című fotóalbum

2024. április 28., 10:34

A kiadvány bemutatójára pénteken került sor Ungváron a Bagolyvárban.

A rendezvényen zsúfolásig megtelt a terem, és nem ok nélkül, mert a könyvnek tulajdonképpen „sztár” szerzői csapata van. Szerhij Deniszenko fotós, aki több tucat fotót készített a modern Ungvárról, Tetyana Literáti, aki ezeket a képeket érdekes történetekkel egészítette ki, történelmi fotókat és képeslapokat válogatott össze arról, hogyan is néztek ki egykor ezek a helyszínek. A harmadik társszerző Borisz Zsulkánics pedig ennek az egyedülálló kiadványnak a megihletője volt. A bemutatón Jevhen Jascsenko, RIK-U Kiadó igazgatóhelyettese is felszólalt.

Érdemes hozzátenni, hogy a fotóalbum két nyelven – ukránul és angolul – jelent meg, és az egyes helyszínekről rövid információkat ad QR-kóddal, linkekkel a Wikipédia részletesebb történeteire, Tetyana Literáti cikkeire és más forrásokra.

A fotóalbum útmutatóként is szolgál, és kedves ajándék is lehet. A bemutató során megvásárolhatták a fotóalbumot, és autogramot is kaphattak mindhárom szerzőtől a megjelentek. A kiadvány úgyszintén megvásárolható a nyomda weboldalán (https://rik.com.ua/shop) és irodáiban (Kárpát-Ukrajna, egykori Gagarin u. 36. és Sváb u. 39.)

(Facebook/RV)