Sztefanisina: A kormány Orbán ukrajnai látogatásán dolgozik

2024. január 26., 08:12

Ukrajna Orbán Viktor magyar miniszterelnök látogatásának megszervezésén dolgozik, amely csaknem tizenöt év után az első lesz – jelentette ki a Reutersnek nyilatkozva Olha Sztefanisina európai és euro-atlanti integrációért felelős miniszterelnök-helyettes, akit a Jevropejszka Pravda idézett csütörtökön este.

A január 25-i brüsszeli sajtótájékoztatón Sztefanisina az Ukrajna és Magyarország külügyminisztereinek közelgő ungvári találkozóját kommentálva jelezte, hogy az „Orbán miniszterelnök jövőbeli ukrajnai látogatásának előkészítéséhez kapcsolódik”.

A Szabadság Rádiónak arra a kérdésére, hogy Orbán látogat el Kijevbe, avagy Volodimir Zelenszkij Budapestre, a miniszterelnök-helyettes nem adott egyenes választ, de hangsúlyozta, számára „elvi kérdés Kijevben látni” a magyar kormányfőt.

Sztefanisina a Reutersnek megerősítette, hogy Orbán ukrajnai látogatásának előkészítéséről van szó. A hírügynökség nem idézi a kormánytisztviselőt.

Mint ismeretes, Ukrajna és Magyarország külügyminisztereinek találkozójára a tervek szerint január 29-én kerül sor Ungváron.

(eurointegration.com.ua/Kárpátalja)