A rendőrség megerősíti a biztonsági intézkedéseket Ukrajnában karácsonykor

2023. december 25., 17:12

A rendőrség megerősíti a közterületek és a templomok védelmét karácsonykor Ukrajnában, amelyet immár az ukránok is december 25-én ünnepelnek– közölte Anatolij Szeredinszkij, a Nemzeti Rendőrség bűnmegelőzési osztályának helyettes vezetője az ukrán televízió háborús hírfolyamában, számolt be az rbc.ua hírportál.

A jelentés szerint Szeredinszkij elmondta: „Hétfőn mintegy 20 000 rendőr gondoskodik majd a közrendről és a közúti biztonságról. A fő erőfeszítések és felszerelések a templomok és karácsonyi szertartások helyszíneire, valamint az állampolgárok tömeges gyülekezőhelyeire irányulnak majd.”

A rendőrtiszt arra is felszólította az ukránokat, hogy vegyék figyelembe az Ukrajnában a hadiállapot miatt bevezetett korlátozásokat, és emlékeztetett arra is, hogy háborús időszakban tilos tűzijátékok, petárdák és egyéb pirotechnikai eszközök használata.

Az ukránok ma a világ többi keresztényével együtt ünneplik a karácsonyt. Ez a második karácsony, amelyet az ukránok az Oroszországgal vívott teljes körű háború körülményei között ünnepelnek. Mint ismeretes, a karácsonyt Ukrajnában 2023. december 25-én kezdték ünnepelni a Julianus egyházi naptárra való átállás miatt.

(vb/karpat.in.ua)