Halálos áldozatot követelő támadás érte Harkivot

2024. április 30., 17:15

Reggeltől támadják az oroszok Harkivot, Ihor Terehov, a város polgármestere két találatról számolt be, egy ember meghalt, kilenc lakos pedig megsérült – jelentette az Ukrajinszka Pravda.

A Légierő ballisztikus rakéták jelentette veszélyre figyelmeztetett, ezen kívül irányított légibombákat is ledobtak a városra.

Később Terehov két becsapódásról számolt be. Tájékoztatása szerint civil létesítményeket ért találat a város Kijevi és Holodnohirjai kerületeiben, melyek következtében egy ember meghalt, kilenc pedig megsérült.

Oleh Szinyehubov, a Harkiv Megyei Katonai Közigazgatás vezetője közölte, hogy három nőt és egy férfit szállítottak kórházba robbanás okozta sérülésekkel.

Később a megyei vezető közölte, hogy Harkivban és a megyében frissítették az áramszünetek ütemtervét a május 1. és 3. közötti időszakra.

„A szakemberek folytatják az infrastruktúra javítását az ellenség támadásai után” – tette hozzá Szinyehubov.

A rendszerirányító vonalait érintő hálózati korlátozások miatt Harkiv megyében és az ipar számára Krivij Rihben ütemezett áramszüneteket alkalmaztak. Ezekben a régiókban kedden is korlátozások vannak érvényben.

(pravda.com.ua/Kárpátalja)