Kiütéses győzelemmel jutott tovább a Fradi

Labdarúgás

2022. július 14., 09:33

A múlt heti gól nélküli döntetlen után a Ferencváros a saját közönsége előtt, a Groupama Arénában találkozott a kazah Tobol ellen a Bajnokok Ligája első selejtezőkörében. A Tobol ellen minden adott volt az újabb győzelemhez, a hangulat biztosan: húszezer ember, köztük maroknyi kazah drukker foglalt helyet a Ferencváros idei első hazai tétmérkőzésén.

Sztanyiszlav Csercseszov, a klub vezetőedzője két helyen változtatott az odavágón látott összeállításhoz képest, kivett a csapatból két magyar labdarúgót, Botka Endrét és Vécsei Bálintot, az ő helyükre Henry Wingo és Anderson Esiti került be. Dibusz Dénes, a csapatkapitány maradt az egyetlen magyar az FTC kezdő tizenegyében, ami így festett: Dibusz–Wingo, Mmaee, Kovacevic, Civic–Esiti, Zachariassen, Laidouini–Nguen, Boli, Traoré.

Ennél jobban nem kezdhette volna a meccset az FTC, ugyanis még két perc sem telt el, máris megszerezhette volna a vezetést a magyar bajnok, de Nguen a lécet találta el. Viszont újabb két perc után Civic beadását követően, az első Üllői úti tétmeccsét játszó, nyári szerzemény, Adama Traoré okosan csúsztatta fejjel a hosszú sarokba a játékszert. Ez volt a Ferencváros 100. BEK/BL-gólja. Kisvártatva újabb góllal tette magabiztosabbá az előnyét a Ferencváros: Nguen pontos passzal ugratta ki Traorét, a mali csatár higgadtan lőtt tíz méterről a hosszú sarokba a 17. percben. Aztán Aissa Laidouini góljával 21 perc után, már 3-0-ra vezetett a Ferencváros.

Ezt követően szépített a Tobol is, az üzbég Szergejev hét méterről a jobb alsóba talált. 3-1-es FTC-előnnyel mentek szünetre a csapatok. A második játékrészben az előnye tudatában, a Fradi leginkább kontrákra játszott, aminek meglett az eredménye. A 74. és 91. percben a csereként beállt Bassey góljaival végképp lerendezte a meccset a Fradi.

A 5-1-es siker és a biztos továbbjutás után a következő körben a szlovák Slovan Bratislava lesz a Fradi ellenfele.

Dankai Péter