A felvételizőknek kétszer kell megerősíteniük az NMT-n való részvételt

2022. június 2., 16:41 , 1110. szám

Az érettségizőknek, felsőoktatásba jelentkezőknek, akik részt kívánnak venni az idén Nemzeti Multidiszciplináris Teszt formájában meghirdetett külső független értékelésen, kétszer kell megerősíteniük részvételi szándékukat a teszten – figyelmeztetett az Ukrán Oktatásminőség-értékelési Központ (UCOJaO).

Tájékoztatásuk szerint május 20-án kezdődött és június 7-ig tart a részvételi szándék megerősítésének első szakasza. A május 26-i állapot szerint a speciális űrlapot, amely az „NMT megerősítése” mappában érhető el a jelentkezők információs oldalain, majdnem 149 ezer résztvevő töltötte ki.

Az UCOJaO hangsúlyozza, hogy minden potenciális résztvevőnek, megerősítve részvételi szándékát, egyúttal ki kell választania a felajánlott lehetőségek közül azt a települést, ahol számára a legalkalmasabb lenne megírni a tesztet.

A második megerősítés során, amelyre 2022. június 21-től július 7-ig kerül sor, a résztvevőknek végleges döntést kell hozniuk a teszt­írás helyszínéről, és szükség esetén lehetőségük lesz új, számukra megfelelőbb települést választani a javasoltak közül.

Csak az NMT-n való részvétel megerősítésének két szakasza után, 2022. július 12-től töltheti le a jelentkező A lebonyolítás helyszíne mappából a meghívóját, amely egyben belépő is, és amelyen szerepelni fog az NMT megírásának dátuma, ideje és helye.

(zzz/osvita.ua)