Látni akarta az arcát: egy férfi kiásta főnöke holttestét Odessza megyében

2022. február 3., 18:30

Felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte az Odessza megyei Szaratai Járási Bíróság azt a férfit, aki kiásta elhunyt főnöke sírját, és feltörte a koporsót – jelentette az UNIAN hírügynökség a bírósági ítélet nyomán.

Az érintett személy az Odessza megyei Tatarbunari város szülötte, akit korábban már elítéltek lopásért.

Megállapítást nyert, hogy 2020. augusztus 6-án 22 óra körül a Tatarbunariban, a Tatarbunari–Arciz autóút mellett található temetőbe ment, ahol munkaadóját eltemették. Mivel neheztelt az elhunytra, ásóval kiásta a sírját és összetörte a koporsó fedelét.

„Megbizonyosodott róla, hogy holttestről van szó, és betemette a sírt. A koporsóban, az elhunyt fejénél hagyta a gumikesztyűt, amelyet a sír feltárásakor viselt” – olvasható a dokumentumban.

A bíróság előtt az elkövető elismerte bűnösségét, és megbánta tettét. Elmondta, hogy alkalmazottja volt az elhunytnak. Felásta a sírt és összetörte a koporsót, hogy lássa a megboldogult arcát.

A bíróság bűnösnek találta a bérmunkást sírgyalázásban, és két év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte. A vádlottat emellett kötelezték, hogy mentális zavarai miatt vesse alá magát kezelésnek.

(unian.ua/Kárpátalja)