Donyeck környéki településeket lőttek a szakadárok

2016. augusztus 4., 15:14

Az oroszbarát megszálló erők folytatják a helyzet destabilizálására irányuló akcióikat a terrorellenes művelet (ATO) övezetében – jelentette az UNIAN hírügynökség az ATO vezérkarának sajtóközpontja által kiadott csütörtök reggeli összesítés alapján.

A tájékoztatás szerint az ellenség az elmúlt 24 óra folyamán 38 alkalommal nyitott tüzet a kormányerőkre. A hajnali órákban a szakadárok ismét lőtték a Donyeck környéki településeket.

A legtöbbször, 21 alkalommal, Donyeck térségében sértették meg a tűzszünetet az oroszbarát erők. Több alkalommal is tüzet nyitottak az ukrán katonák állásaira Avgyijivkánál és Majorszknál 120, valamint 82 mm-es aknavetőkből, illetve gránátvetőkből.

Zajcevénél az ellenség két ízben is megsértette a minszki megállapodásokat, amikor az egyezmény által tiltott 122 mm-es ágyúkból nyitott tüzet az ukrán katonákra.

Mariupol térségében a Krasznohorivka és Marjinka, valamint a Hnutove és Sirokine közötti frontszakaszokon volt feszült a helyzet, ahol a szakadárok aknavetőkből és golyószórókból lőtték a kormányerők állásait. Sirokinénél az ellenség nehéztüzérséget is bevetett, Marjinkánál pedig gyalogsági harcjárműből tartották tűz alatt az ukrán állásokat.

Luhanszk térségében viszonylagos nyugalom honolt az elmúlt 24 órában.

Olekszandr Motuzjanik, az ukrán elnök illetékes szóvivője hagyományos napi sajtótájékoztatóján csütörtökön közölte, hogy az elmúlt 24 óra során egyetlen ukrán katona sem vesztette életét az ATO övezetében, ugyanakkor heten megsérültek.

(unian.ua/pravda.com.ua/Kárpátalja)