Bezuhla marad az elnökpárti frakcióban

2024. április 23., 08:14

Marjana Bezuhla parlamenti képviselő április 22-én, hétfőn bejelentette, hogy úgy döntött, marad a Nép Szolgája elnökpárti frakcióban. Döntését azzal indokolta, hogy nem kívánja „cserbenhagyni a nehéz időkben” Volodimir Zelenszkij elnököt – írja a hírről beszámoló DW.

„Lehetne botrányt csinálni, követelni, hogy egyedül csak engem engedjenek el, de mi végre. Ha azt kérik, hogy ne ziláljam az amúgy is nehéz helyzetet. Nem minden tetszik, távolról sem minden, de megpróbálom jobbá tenni, amire futja az erőmből” – írta a képviselő a Facebook közösségi oldalon.

A DW emlékeztet, ősszel a parlament különböző pártjainak képviselői Bezuhla menesztését követelték a Valerij Zaluzsnij, az Ukrán Fegyveres Erők akkori főparancsnoka elleni verbális kirohanásai miatt.

A Legfelső Tanács Nemzetbiztonsági, Védelmi és Hírszerzési Bizottsága az év elején javasolta a Radának, hogy Bezuhlát hívják vissza a testület elnökhelyettesi tisztségéből. A kérdést azonban máig nem bocsátották szavazásra.

Január közepén Bezuhla kérvényezte kilépését a Nép Szolgája pártból és annak frakciójából, „gyengeséggel” vádolva azokat. Februárban Bezuhlát kizárták a pártból. Most azt bizonygatja, hogy nem tér vissza a pártba.

(dw.com/Kárpátalja)