Egyenruhába bújt rablóbandát fogtak el Ivano-Frankivszk megyében

2024. április 20., 11:50

Ivano-Frankivszk megyében a rendfenntartók felszámoltak egy bandát, amelynek katonai egyenruhát viselő tagjai kiraboltak egy férfit, és több mint 8 millió hrivnyát vittek el – jelentette a korrespondent.net a nemzeti rendőrség tájékoztatása nyomán április 20-án, szombaton.

„A terepszínű egyenruhát viselő csoport megállított egy Opel Astra típusú személygépkocsit. A jármű ellenőrzésének ürügyén az érintettek arra kérték a sofőrt, hogy szálljon ki az autóból. A csomagtérből az elkövetők nyíltan birtokukba vették a pénzt tartalmazó táskákat. A teljes összeg több mint 8 millió hrivnya” – áll a jelentésben.

A tájékoztatás szerint a rendőrök néhány óra alatt azonosították a bűncselekményben érintett személyeket. Négy Ivano-Frankivszk megyei lakosról van szó.

Az érintettek megpróbálták elégetni a terepszínű egyenruhát, amelyben a rablótámadást elkövették, az autó pedig, amelyben utaztak, elsüllyesztették a Dnyeszterben. Ezt követően az elkövetők civilbe öltöztek és autót cseréltek.

Egy 30 és 29 éves elkövetőt az autóban fogtak el, miközben Ivano-Frankivszk környékén haladtak. Már meg is gyanúsították őket különösen nagy értékre, vagy szervezett csoport tagjaként elkövetett rablással.

(korrespondent.net/Kárpátalja)