Mozgósítási törvény: A parlamenti bizottság két napon belül végezhet a módosító indítványokkal

2024. március 28., 11:50

A Legfelső Tanács Nemzetbiztonsági, Védelmi és Hírszerzési Bizottsága igyekszik a lehető legrövidebb időn belül áttekinteni a mozgósításról szóló törvénytervezethez benyújtott valamennyi módosító indítványt. Ehhez még két napra van szükség – jelentette ki Jehor Csernyev, a bizottság alelnöke az országos televíziós hírcsatornák közös műsorfolyamában, amelyet a korrespondent.net idézett március 27-én, szerdán este.

„Minden tőlünk telhetőt megteszünk, igyekszünk valamennyit a lehető leghamarabb átvenni. Ma körülbelül 800 vagy 700 módosítást vettünk át. Összesen 3500-at tekintettünk már át” – mondta el.

A képviselő szerint mintegy 700 módosító indítványt kell még áttekintenie a bizottságnak, ami elvégezhető két nap alatt. Ezt követően a törvénytervezetet szavazásra a parlament elé terjesztik.

A korrespondent.net emlékeztet, hogy a Legfelső Tanács február 7-én elfogadta első olvasatban az ukrajnai mozgósításról szóló törvényjavaslatot. A képviselők több ezer módosító indítványt nyújtottak be a jogszabálytervezethez.

(korrespondent.net/Kárpátalja)