Kvesztet szerveztek Az ungvári vár titkai címmel

2024. március 28., 14:29

A Lehoczky Tivadar Kárpátaljai Megyei Honismereti Múzeum kutatói március 26-án a vár területén ismeretterjesztő és szórakoztató kvesztet tartottak Az ungvári vár titkai címmel.

A gyerekeknek lehetőségük volt bemutatni tudásukat a város és az Ung feletti erőd történetéről. Két gyerekcsapat versengett, akik a középkori vár térképét megkapva megkeresték azokat a helyeket, ahol a küldetésfeladatokat elrejtették. A helyes teljesítésért csillagot kaptak. A győztes az a csapat lett, amely alaposan áttanulmányozta a várudvar, a vár és a kazamaták területét. Az ókori Görögország legendáinak és mítoszainak ismerete is szükséges volt. A rendezvény minden  résztvevője felejthetetlen pozitív benyomásokkal és édességekkel gazdagodott.

A tájékoztató és izgalmas küldetést a tudományos és oktatási munka és promóciós osztály vezetője, Balla Krisztina, a tanszék tudományos főmunkatársa Irina Dobrunik, valamint a modern történelem tanszék és az A. Volosin emlékszoba tudományos főmunkatársa, Vitalij Varga szervezte és bonyolította le a gyermekek számára

Az osztály dolgozói a jövőben is terveznek hasonló, a gyerekek és szüleik körében népszerű küldetéseket, az ilyen jellegű rendezvényeken való részvételről a 0992952536-os telefonszámon érdeklődhetnek.

(Facebook/RV)