Zelenszkij bejelentette, hogy Danyilovot más területre helyezik át

2024. március 27., 09:10

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök március 26-i esti videoüzenetében bejelentette, hogy Olekszij Danyilovot, akinek felmentése a Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács (RNBO) titkári posztjáról tegnap vált ismertté, más területre helyezik át – írja az Ukrajinszka Pravda.

„Ma folytattam államunk közigazgatási rendszerének újraindítását. Vannak személycserék. Hálás vagyok Olekszij Danyilovnak az ukrán Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács titkáraként végzett munkájáért. Más területre lesz áthelyezve. Erről majd később.

Olekszandr Litvinenkót neveztem ki az RNBO új titkárának, aki az Ukrán Külső Hírszerző Szolgálat irányításában szerzett tapasztalatait ötvözi majd a Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács előtt álló feladatokkal. Oleh Ivascsenko lett a külső hírszerzés új vezetője, aki rendelkezik a megfelelő tapasztalattal. Összességében azt várom, hogy erősödnek államunk stratégiai képességei előre jelezni és befolyásolni azokat a folyamatokat, amelyektől országunk nemzetbiztonsága függ” – közölte Zelenszkij.

(pravda.com.ua/Kárpátalja)