Jogalap nélküli gazdagodás: őrizetbe vették a fegyveres erők egyik tisztjét

2024. március 27., 11:27 , 1203. szám

Az Állami Nyomozó Iroda (DBR) munkatársai jogalap nélküli gazdagodás gyanújával őrizetbe vették az Ukrán Fegyveres Erők Logisztikai Erői Parancsnokságának Központi Élelmiszer-ellátási Főosztálya korábbi vezetőjét. Az őrizetbe vételre a Főügyészi Hivatallal (OGPU) együttműködésben került sor – jelentette a DW a DBR sajtószolgálata nyomán március 21-én.

A nyomozati anyagok szerint a tisztviselő 2022–2023-ban csaknem 58 millió hrivnya összértékben tett szert vagyontárgyakra jogalap nélkül. Egy 2022-es kibocsátású Toyota gépkocsiról, egy kijevi lakásról, a 2022 négyzetméter összterületű Hmelnickij megyei speciális gyógyászati célú telepről van szó, továbbá 55 földrészlegről az ország különböző régióiban és a Hmelnickiji Állami Kísérleti Protetikai és Ortopédiai Vállalat vagyonegyütteséről – jelezte az OGPU. Ezen vagyontárgyak összértéke a polgárok nem adózó minimális jövedelme több mint 6 500-szorosával haladja meg az érintett személy legális jövedelmét – jegyzi meg az ügyészség. Jelen helyzet szerint a bíróság lefoglalta a vagyontárgyakat.

A jogalap nélküli gazdagodással gyanúsított személyt őrizetbe vették. Kezdeményezték megelőző intézkedés alkalmazását vele szemben előzetes letartóztatásba helyezés formájában – tudatta a DBR.

Az Iroda nem közölte a gyanúsított nevét, de az Ukrajinszka Pravda forrásaira hivatkozva közölte, hogy Olekszandr Kozlovszkij ezredesről van szó.

(hk/dw.com/pravda.com.ua)