DBR: Kijevben területvédelmisek lopták a dandár vagyonát, civilek értékesítették

2024. február 28., 19:36

Kijevben katonák civilekkel karöltve lopták az egyik területvédelmi dandár vagyonát, és kedvezményes áron értékesítették az interneten – jelentette az Ukrajinszka Pravda az Állami Nyomozó Iroda (DBR) nyomán.

„A bűnözőcsoportot katonák alkották, akik biztosították a katonai vagyon leírását, valamint polgári személyek, akik az értékesítésével foglalkoztak.

A bűncselekmény szervezőjének az egyik civil bizonyult, akinek befolyása volt az irányítása alá tartozó katonákra. Rajtuk keresztül loptak el az egységből golyóálló mellényeket, sisakokat, téli/nyári ruhagarnitúrákat, cipőt stb. Amit elloptak a katonai egységből, az egyik fővárosi garázsban kialakított rögtönzött raktárba szállították.

A házkutatások során a rendfenntartók nagy mennyiségű tárgyra bukkantak, amelyeket a bűnszervezet tagjai az interneten szándékoztak értékesíteni. Levágták a termékekről a címkéket, amelyek arra utaltak, hogy azok az Ukrán Fegyveres Erők tulajdonát képezik, és nem eladásra szántak.

A szervezőt és két főt, akik közül az egyik katona, letartóztatták, amikor több mint kétmillió hrivnya értékű katonai vagyont értékesítettek közel 50%-os „kedvezménnyel” – áll a tájékoztatásban.

A DBR jelentése szerint legalább 3,6 millió hr értékben tulajdonítottak el vagyontárgyakat. A pontos összeget a szakértői vizsgálatoknak kell megállapítaniuk.

(pravda.com.ua/Kárpátalja)