Kijevből, Dnyipróból, Zaporizzsjából, később Lembergből is robbanásokat jelentettek

2024. február 15., 10:05

Február 15-én hajnaltájt robbanásokat jelentettek Kijevből, Dnyipróból és Zaporizzsjából – jelentette a korrespondent.net.

Mindhárom településen légiriadó volt.

Később a légiriadót kiterjesztették az egész országra, Rivne és Lemberg (Lviv) felé tartó rakétákról számoltak be.

A jelentések szerint valamennyi Kijev felé tartó rakétát megsemmisítette a légvédelem.

Zaporizzsjából infrastrukturális létesítményt ért találatról számoltak be. Az előzetes információk szerint a támadásnak sérültjei is vannak.

Az Ukrajinszka Pravda azt írta, reggel Andrij Szadovij lembergi polgármester Telegram-csatornáján közölte, hogy a várost találat érte. Előzetesen annyit tudni, hogy a robbanástól betörtek több ház ablakai a Naukova utcában, két lakos megsérült, egy infrastrukturálislétesítményben tűz keletkezett.

Poltava megye Mirhorodi járásában a becsapódó rakétától tűz keletkezett egy raktárépületben – közölte a Szuszpilne. Személyi sérülésről nem érkezett jelentés.

Korábban jelentették, Harkivban valamivel éjfél után két robbanás hallatszott azt követően, hogy légiriadót rendeltek el.

Szerdán este a Harkiv megyei Velikij Burlukot ért rakétatámadás következtében két civil életét vesztette – közölte a megyei rendőrség sajtószolgálata. Az előzetes tájékoztatás szerint az SZ-300-as orosz rakéta egy 16 lakásos épület felét döntötte romba.

(korrespondent.net/pravda.com.ua/suspilne.media/Kárpátalja)