Ismét meggyanúsították Sufricsot

2024. február 15., 08:45 , 1197. szám

Újabb ügyben gyanúsították meg Nesztor Sufrics parlamenti képviselőt – jelentette a korrespondent.net az Ukrán Biztonsági Szolgálatra hivatkozva.

A nyomozás szerint Sufrics fizetett az Orosz Gárdának elit ingatlanának védelméért az ideiglenesen megszállt Krím félszigeten. 2016-ban mindössze három hónap alatt egy általa ellenőrzött cég több mint 500 000 orosz rubelt fizetett a megszállóknak ezekért a szolgáltatásokért.

„Egy befejezetlen, több mint 4,5 ezer négyzetméter összterületű üdülőről van szó, amely a tenger közelében, Szimejiz nagyközségben található. A több mint 1,5 hektáros földterület a rekreációs övezet része és határos a »Medvedcsuk-üdülővel«” – áll a közleményben.

Ezenkívül a Sufrics által ellenőrzött cég rendszeresen támogatta az oroszországi költségvetést a befizetett adók és illetékek által – tették hozzá.

A feltárt tények alapján Nesztor Sufricsot és ügyvédjét az alkotmányos rend erőszakos megváltoztatására vagy megdöntésére, illetve az államhatalom megkaparintására, Ukrajna területének és államhatárainak megváltoztatására irányuló tevékenység finanszírozásával gyanúsították meg.

Korábban jelentettük, Sufrics képviselőt hazaárulással gyanúsítják. A honatyát még tavaly szeptemberben előzetes letartóztatásba helyezték. Szeptember 20-án a Legfelső Tanács visszahívta Sufricsot a parlament szólásszabadsággal foglalkozó bizottságának éléről.

 (ntk/korrespondent.net)