Fegyverrel fenyegetve vették el az áldozat pénzét: a rendőrök őrizetbe vettek egy zsarolócsoportot

2024. február 15., 08:12

Szerdán éjjel 1 óra körül érkezett bejelentés a rendőrségre a Munkácsi járási Beregrákos község 25 éves lakosától, hogy ismeretlenek csoportja fenyegetőzött és pénzt zsarolt ki tőle. A bejelentő szerint az eset Munkácson történt.

A Munkácsi Járási Rendőrség operatív nyomozócsoportja, valamint a járőrrendészek azonnal elindultak a hívásra. A 25 éves sértett azt mondta a rendfenntartóknak, hogy a támadók fegyverrel megfenyegették, és erőszakkal kényszerítették, hogy bankszámlára utaljon át bizonyos összeget. A fegyveresek nyomására a sértett eleget tett az utasításuknak, majd az elkövetők eltűntek a helyszínről.

A rendőrség gyorsan megállapította az érintettek kilétét, és „forró nyomon” letartóztatta a zsarolókat. A tettesektől két pneumatikus pisztolyt és egy fém boxert foglaltak le, amivel megfenyegették a sértettet. A zsarolással gyanúsítottakat ideiglenes fogdába helyezték. Tettük miatt vagyonelkobzással járó 12 évig terjedő szabadságvesztésre számíthatnak. Az ügyben a nyomozás folytatódik.

(Facebook/RV)