Ukrajinszka Pravda: A mozgósításról szóló új törvényjavaslatot még nem terjesztették a parlament elé

2024. január 25., 11:51

A mozgósítás rendjének módosításáról szóló új törvényjavaslatot még nem nyújtották be a Legfelső Tanácsnak – közölte az Ukrajinszka Pravda kormányzati és parlamenti forrásaira hivatkozva. 

A portál emlékeztet, január 24-én a censor.net közölte, hogy a Védelmi Minisztérium átdolgozta a törvényjavaslatot, s azt „bemutatják a munkacsoportnak”. Az UP kormányzati forrása szerint ugyanakkor a miniszteri kabinet még nem hagyta jóvá a tervezet szövegét.

A kiadvány idézi Olekszandr Zavitnevics képviselőt, a Legfelső Tanács Nemzetbiztonsági, Védelmi és Hírszerzési Bizottságának elnökét, aki a Facebook közösségi oldalon cáfolta, hogy a január 24. délutáni állapot szerint megjelent volna a Radában az átdolgozott törvényjavaslat.

„Egyes tömegtájékoztatási eszközök hamis információkat terjesztettek arról, hogy a kormány állítólag benyújtotta a Legfelső Tanácsnak a mozgósításról és a katonai szolgálatról szóló átdolgozott törvénytervezetet. Szeretném cáfolni ezeket a hamis jelentéseket. (…) Amint megjelenik egy ilyen dokumentum, a társadalom hivatalos forrásokból értesül róla, maga a törvényjavaslat pedig hozzáférhető lesz tájékozódás céljából a parlament honlapján” – idézi őt az UP.

Korábban az Ukrajinszka Pravda több párt képviselőjétől is úgy értesült, hogy a parlamentben február 6. táján várják a mozgósításról szóló törvényjavaslat új változatának megjelenését, január 16-án pedig a Védelmi Minisztérium jogászai átadták elképzeléseiket a frakcióvezetőknek tanulmányozás céljából.

Mint ismeretes, a miniszteri kabinet január 11-én úgy döntött, hogy visszavonja a mozgósítási törvényjavaslatot és azonnal újat készít, miután a kormány több elképzelését nem támogatták a képviselők.

(pravda.com.ua/Kárpátalja)