Egy modern regisztrációs és segítségnyújtási pont nyílt a Rahói járásban

2024. január 25., 12:09

A Kárpátok hegyei még biztonságosabbak lettek. A rahói járási Drahobrat-havasokon egy modern regisztrációs és segítségnyújtási pont nyílt a turisták számára.

Itt a megye vendégei figyelmeztethetik majd az Állami Sürgősségi Szolgálat szakembereit utazásukról, tanácsot kaphatnak, és számíthatnak a gyors mentésre is, mert a hegyimentőknek nem kell időt vesztegetniük a sípálya felé vezető úton.

A pont keretpanel technológiával, energiatakarékos anyagok felhasználásával épült, a forrásokat a Lengyel Köztársaság Külügyminisztériuma a Lengyel Segély program keretében különítette el.

A pont hivatalos megnyitóján részt vett a szolgálat vezetője, Volodimir Demcsuk, a Sürgősségi Szolgálat Kárpátaljai Főosztályának vezetője, Roman Hudak és Lengyelország lembergi főkonzulja, Eliza Dzwonkiewicz.

Ezentúl a rahói hegyi kutató-mentőcsoport négy részlegének képviselői folyamatosan teljesítenek itt szolgálatot. Igényeikre a készenléti szolgálat egy lánctalpas terepjárót és két kvadot adott át, amelyek megkönnyítik a havas hegyoldalakon való mozgást az eltévedt turisták mielőbbi megmentése érdekében. A helyi hegyimentők pedig azonnal munkához láttak, miután kiképzést tartottak egy lavina által elszenvedett személy megmentéséről – ez a téli Kárpátok szokásos forgatókönyve.

(Facebook/RV)