Babják Zoltán a határ menti zónák látogatásához szükséges engedélyről tájékoztatta a lakosságot

2024. január 19., 16:50

A Beregszászi kistérség polgármestere Facebook-oldalán tájékoztatta a lakosságot a határ menti zónák látogatásához szükséges engedélyről.

„Az Miniszteri Kabinet 1 147. számú, A határrezsimről szóló határozatának módosításai értelmében bizonyos esetekben a polgároknak engedélyre lesz szükségük a beutazáshoz, tartózkodáshoz, lakhatáshoz, munkához és a határsávon való áthaladáshoz.

Fel szeretnénk hívni a figyelmet arra, hogy területünk lakossága többségének nincs oka aggódásra a módosítások miatt! Az asztélyi határszolgálat vezetőjével, Mihajlo Sufriccsal tartott megbeszélés során tisztáztuk, hogy az önök által megszokott útvonalakon a településeken belül nincs szükség semmilyen engedélyre. Minden a megszokott módon működik tovább.

Az engedélyre azoknak a polgároknak lesz szüksége, akik például mezőgazdasági munkálatokat végeznek a mezőn, halásznak, erdőbe mennek – ezek a területek a határőrszolgálat ellenőrzése alá tartoznak.

Ebbe a kategóriába 10 településünk övezete tartozik: mezők, erdők, tavak stb.

Az említett övezetbe nem tartoznak a következő elöljárói körzetek földjei: Jánosi, Balazsér, Gát, Kígyós.

A zöldturizmusra sem vonatkoznak a változások, vagyis a közösségünkbe más megyéből turistaként érkezett személyeknek nincs szükségük a határőrség engedélyére.

Fontos, hogy az elöljárói körzetek és a városi tanács munkatársai a helyszínen segítenek az engedély igénylésében, így nem kell sehová menniük.

Kizárólag a szürke-rózsaszín színnel kijelölt terület látogatásához szükséges engedély!” – olvasható a bejegyzésben.

(facebook.com/VV)