Jánosi lány képviselte Ukrajnát a Miss Europe Continental szépségversenyen

2023. december 20., 17:51 , 1190. szám

Nap mint nap zajlanak szépségversenyek a világ minden táján. Idén november végén a Miss Europe Continental nápolyi nemzetközi megmérettetésen Ukrajnát a jánosi születésű Pécsi Antónia képviselte. Vele beszélgettünk.

Antónia 21 éves, a rivnei és kijevi egyetemeken tanul pszichológiát és jogot. Több nyelven is folyékonyan beszél: angolul, németül, ukránul, románul, de a szláv nyelvekkel sem gyűlik meg a baja. Szabadidejében pszichológiai könyveket olvas, és ha van lehetősége, akkor minél többet utazik. Korábban kipróbálta magát Németországban egy divatcégnél is, ahol különleges, designer ruhadarabokkal dolgozott.

 A fiatal lányt gyerekkora óta érdekli a divat és a modellkedés, de elmondása szerint eddig még nem mert belevágni. Egészen mostanáig. Pontosabban a 20. születésnapjáig, amikor az említett szépségverseny szervezői megkeresték és felkérték, hogy képviselje Ukrajnát az idei, Nápolyban megrendezett szépségversenyen.

Miután kiválasztották, másfél évnyi edzés és diéta várt rá, hogy továbbra is megfeleljen az elvárásoknak.

A Föld 60 különböző országából érkezett lányokkal hamar összebarátkozott, legtöbbjükkel még most is tartja a kapcsolatot. Legtöbbet a thaiföldi és a moldovai versenyzővel beszélgetett. A négynapos megmérettetésen a szervezők nem mindennapi programokkal várták a hölgyeket, mert szigorú és szoros napirendet kellett betartaniuk, ahol minden a szépségről szólt: ruha-, haj- és sminkpróbák.

Mindezt azért, hogy 15 perc bemutatkozás után csupán a résztvevők egyharmada jusson tovább a következő körbe. Antóniának természetesen sikerült, bejutott a legjobb 10 közé is, míg a kiesett kollégák továbbra is szeretettel buzdították versenyben maradt társaikat. A jánosi ifjú pszichológusnövendék végül a rendkívül impozáns hatodik helyen végzett. Dicséretes teljesítmény.

Elmondása szerint nagyon élvezte az esemény minden percét, és életre szóló élményben volt része az Olaszországban eltöltött idő alatt. Antónia a jövőben szeretne modellkedéssel is foglalkozni a pszichológia mellett. 

A Miss Europe Continental egy nemzetközi szépségverseny, amelyet a női vonzerő és a versenyben részt vevő különböző országok kultúráinak bemutatása érdekében hoztak létre. A divat és a mozi legújabb trendjeire alapozva ez a verseny hangsúlyozza a női szépséget, és nagy büszkeséggel mutatja be a versenyzők arcát, testét és releváns báját. Az International Competition és annak ügynökhálózata tervezi a világ minden táján havonta zajló válogatásokat.

A tökéletes jelölt követelményei: 17 és 35 év közötti életkor, legalább 160 cm magasság, továbbá a versenyzők természetes szépséggel, méltósággal, bájjal, erős személyiséggel, kitartással és ambícióval, magabiztossággal és kifutóra való attitűddel rendelkeznek.

FS