Danyilov: Nem lehet „eltolni” Oroszországot. Mindenkinek kell, hogy legyen otthon gépfegyvere, hogy megvédje magát

2023. szeptember 30., 11:50

Minden ukránnál lennie kell otthon fegyvernek, hogy megvédje magát. Hiszen egy olyan agresszor szomszédot, mint Oroszország, nem lehet sehova „eltolni” országunk határaitól – írja az RBK–Ukrajina Olekszij Danyilovra, a Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács (RNBO) titkárára hivatkozva, akivel Natalja Moszejcsuk készített interjút.

„Hiszen nem toljuk el sehova Oroszországot a határainktól, és ezért tisztában vagyunk vele, hogy mindig készen kell állnunk bármilyen folyamatokhoz. Mindenkinek kell, hogy legyen otthon gépfegyvere, hogy megvédje magát. Ha van fegyvere, az teljesen más érzés” – mondta Danyilov.

Az RNBO titkára megjegyezte, a fegyverekkel nagyon körültekintően kell bánni, bizonyos szabályokra van szükség. Ugyanakkor, mint fogalmazott, „ha van fegyvered, védettebbnek érzed magad”.

Korábban Ihor Klimenko belügyminiszter az RBK–Ukrajinának adott interjújában kijelentette, hogy az ukrán társadalom megérett a legalizálásra. De ebben az összefüggésben elsősorban a fegyverek biztonságos kezeléséről van szó.

„Mert minden családban van férj, feleség, vannak gyerekek. És biztosnak kell lennünk abban, hogy az ő életük is biztonságban van. Miután megfelelő feltételeket teremtünk az ilyen fegyverek tárolására és az ilyen fegyverekkel való gyakorlásra, például a lőtéren, akkor igen” – mondta 2023 májusában.

Az az álláspontja, hogy a személyes fegyvereket speciális helyen kell tartani, nem otthon.

(rbc.ua/Kárpátalja)