További négy megyében vált lehetővé az online regisztráció a járművezetői vizsgára

2023. szeptember 18., 11:47

További négy megyében vált elérhetővé az online regisztráció a gyakorlati vezetési vizsgákra – jelentette az RBK–Ukrajina a Belügyminisztérium sajtószolgálatára hivatkozva.

A Belügyminisztérium tájékoztatása szerint a sofőrjelöltek a 14 nappal előre igényelhető online talont előjegyezhetik Kijevben, valamint Hmelnickij, Cserkasszi, Poltava, Csernyihiv, Lemberg, Kijev, Odessza, Vinnicja, Rivne, Zsitomir, Kirovohrad és Szumi megyékben.

„A gyakorlati vizsgára a többi szolgáltató központban a Belügyminisztérium ilyen szolgáltató központjainak helyiségeiben felállított terminálokon keresztül lehet regisztrálni. Terminál hiányában a vizsga letétele a szolgáltató központ adminisztrátorainál való feliratkozással történik” – írja a sajtószolgálat.

Felhívják a figyelmet arra is, hogy:

‒ az előzetes regisztráció havonta csak négy alkalommal lehetséges;

‒ a regisztrációhoz át kell esni az elektronikus azonosításon, valamint meg kell adni a vezetéknevet, keresztnevet, apai nevet, telefonszámot, e-mail-címet, kiválasztani a szolgáltatást, a Belügyminisztérium szolgáltató központját, a dátumot és az időpontot;

‒ a regisztráció személyes.

(rbc.ua/Kárpátalja)