A rendőrök őrizetbe vettek egy csoportot, akik 32 ezer eurót loptak el egy helyi lakos házából

2023. szeptember 12., 19:02

Előző nap a beregszászi járási Tiszasásvár (Trosznik) község egyik lakosa kereste a rendőrséget, és 32 ezer eurós megtakarítása eltűnését jelentette.

A helyszínre a rendőrség operatív nyomozócsoportja érkezett. Az elsődleges nyomozati cselekmények lefolytatása után a szakemberek megállapították, hogy több tolvajról van szó, akik a nem becsukott bejárati kapun keresztül bejutottak az udvarra. A két behatoló egy nyitott ablakon keresztül jutott be a ház szobájába, ahol összesen 32 000 euró értékben készpénzt találtak, ellopták azt és elmenekültek. Ebben az időben a harmadik cinkosuk követte és figyelte a ház tulajdonosát a városban, hogy időben figyelmeztesse tettestársait az esetleges hazatéréséről.

A rendőrök az operatív információknak köszönhetően gyorsan megállapították a gyanúsítottak kilétét, és „forró nyomon” elfogták őket ‒ egy 27, egy 20 és egy 17 éves nagyszőlősi lakost. A tolvajokat ideiglenes fogdába helyezték. A nyomozók lefoglalták tőlük az ellopott pénzt, amelyet visszaadnak a sértetteknek. Az ügyben a nyomozás folytatódik.

(0312.ua/RV)