Kombájn futott aknára Harkiv megyében

2023. szeptember 11., 18:14

Aratás közben ellenséges aknára hajtott és felrobbant egy kombájn a Harkiv megyei Andrijivka faluban. A jármű vezetője könnyebb sérüléseket szenvedett – jelentette az Ukrinform a Rendkívüli Helyzetek Állami Szolgálatának (DSZNSZ) Harkiv Megyei Főosztályára hivatkozva.

„Szeptember 10-én, délelőtt 10 óra 30 perc körül még egy mezőgazdasági gép robbant fel a megszállók által hátrahagyott robbanószerkezeten Harkiv megyében. Az izjumi járási Andrijivka falu közelében, munka közben a mezőn robbant fel az ellenséges aknán a Claas aratógép” – közölte a DSZNSZ a Facebook közösségi oldalon.

Az előzetes információk szerint a kombájn vezetője az üvegszilánkoktól könnyebb sérüléseket szenvedett, a kórházi ellátást elutasította. A robbanás helyével szomszédos terület átvizsgálásába bevonták a DSZNSZ tűzszerész egységét. Nekik köszönhetően sikerült veszteség nélkül evakuálni a mezőről további két egységnyi mezőgazdasági gépet.

Az Ukrinform emlékeztet, Harkiv megyében szeptember 7-én egy autó és egy traktor alatt robbant akna, minek következtében hárman megsebesültek. Két sérültet súlyos állapotban szállítottak kórházba, egyikük később életét vesztette.

(ukrinform.ua/Kárpátalja)