A Sahtar sem kegyelmezett

2023. szeptember 6., 12:59 , 1175. szám

Az ukrán élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban már csak a Minajnak nincs győzelme. A kárpátaljai együttes a sorozat 6. fordulójában a Bajnokok Ligája csoportmeccseire készülő Sahtar Donyecket látta vendégül, és nem volt esélye a pontszerzésre.

A 37. percben Mihajlo Matvijenko szerzett vezetést a vendégeknek, majd egy óra elteltével Olekszij Kascsuk már kettőre növelte a vendégelőnyt. A későbbiek során Szudakov és Vjunnik is betalált a vendégek részéről, miközben a Minaj erejéből csak a csereként beállt Jehor Hunicsev szépítésére futotta. Tovább folytatódik a kárpátaljai együttes gyenge bajnoki szereplése.

Továbbra sem megy az idei nemzetközi kupaszereplést még a Bajnokok Ligája selejtezőjében kezdő, de nemcsak onnan, hanem az Európa-ligából és a harmadik számú kupasorozatból, az Európa Konferencia Ligából is kieső Dnyipro–1 csapatának a hazai szintéren is. Az ukrán bajnokság legutóbbi ezüstérmese a hazai szintérnek számító ungvári Avanhard Stadionban az újonc LNZ Cserkaszival ikszelt.

Eredmények: Minaj FC–Sahtar Donyeck 1-4, Dnyipro–1–LNZ Cserkaszi 0-0, Veresz Rivne–Csornomorec Odessza 3-1, Polisszja Zsitomir–Obolony Kijev 2-0, Vorszkla Poltava–Olekszandrija 1-0, Kolosz Kovalivka–Krivbasz 0-3, Ruh Lviv–Metaliszt 1925 Harkiv 1-1. A Zorja Luhanszk–Dinamo Kijev találkozót későbbre halasztották.

A Sahtar 14 ponttal vezeti tabellát a 12 pontos újonc Polisszja előtt.

A 2 pontjával sereghajtó Minajnak a kéthetes válogatott szünet alatt lesz ideje rendezni a sorait. Volodimir Saran csapata legközelebb szeptember 16-án az Olekszandrija otthonába látogat.

(tamási)