Ismét egy kupaszereplővel ikszelt a Minaj FC

2023. augusztus 30., 21:30 , 1174. szám

A sorsolás szeszélye folytán az idei pontvadászat első hat fordulójában a Minaj FC négyszer is európai kuparésztvevő ellen lép pályára az országos élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban. A Dinamo Kijev elleni sima vereséget követően a Dnyipro–1-gyel ikszelt a kárpátaljai gárda, vasárnap pedig a Zorja Luhanszk sem tudott győzelemmel távozni az Ungvár melletti nagyközségből.
Az 5. fordulóban a Minaj FC–Zorja párharc kezdési időpontját 12.00 órára tűzték ki, ami már csak azért is tűnik megmagyarázhatatlannak, mivel a hét végén tetőző kánikulának köszönhetően ekkor még árnyékban is 35 Celsius-fokot mértek.

Mindenesetre az első negyedóra végén Volosin a vendégeknek szerzett vezetést, de alig tíz perc elteltével Vadim Vitencsuk büntetőből egalizálta az eredményt. A fordulás után már nem esett több találat, bár a ráadás perceiben mindkét csapat megszerezhette volna a győzelmet jelentő találatot. A mérkőzést követő sajtótájékoztatón az idei pontvadászatot gyengén kezdő Zorja trénere, Nenad Lalatovics lemondott posztjáról.
Eredmények: Minaj FC–Zorja Luhanszk 1-1, LNZ Cserkaszi–Metaliszt 1925 Harkiv 0-1, Olekszandrija– Polisszja Zsitomir 0-3, Kolosz Kovalivka–Sahtar Donyeck 0-2, Vorszkla Poltava–Csornomorec Odessza 2-1. Az Obolony–Krivbasz, Ruh–Dnyipro–1 és a Dinamo Kijev–Veresz találkozókat később pótolják.
A címvédő Sahtar Donyeck lépett az élre 11 ponttal, az egy meccsel kevesebbet játszott Ruh 10 ponttal a második.
A 2 pontos Minaj FC csak egyetlen ponttal előzi meg a tabellán a sereghajtó Veresz Rivnét, ráadásul Volodimir Saran együttese a hét végén sorra kerülő 6. fordulóban sem számít esélyesnek, amikor is egy újabb kuparésztvevő, a BL-főtáblás Sahtar látogat el Kárpátaljára.

* * *

Az ukrán másodosztályban eddig ugyancsak nyeretlen Huszti FC az 5. fordulóban lapzártánk után lép pályára a Prikarpattya Ivano-Frankivszk vendégeként.

(tamási)