Továbbra is várat magára az első győzelem

Labdarúgás

2023. augusztus 23., 08:25 , 1173. szám

Négy forduló is eltelt már az ukrán élvonalbeli és másodosztályú labdarúgó-bajnokságból, de a kárpátaljai résztvevők számára továbbra is hiánycikknek számít a győzelem. A Minaj FC és a Huszti FC a hét végén tovább folytatta mérsékelt szereplését, és egyformán egygólos vereséget szenvedett.

Kezdjük az élvonallal, ahol meglepetésekből nem volt hiány a hét végén, hiszen a legutóbbi pontvadászat első négy helyezettje közül a Sahtar, a Dnyipro–1, a Zorja és a Dinamo Kijev sem tudott nyerni.

A Volodimir Saran által irányított Minaj FC az eddig még ugyancsak nyeretlen Metaliszt 1925 Harkiv vendége volt a kijevi találkozón. A három pont sorsát Vladiszlav Dmitrenko gólja döntötte el, ami a 70. percben esett. A találat után a vendégeknek még lett volna idejük a pontmentésre, de ez elmaradt, amivel a kárpátaljai alakulat a tabella utolsó helyére esett vissza.

A hét közben nemzetközi kupatalálkozón pályára lépett együttesek közül a Dinamo Kijev utolsó percben esett góllal kapott ki a Csornomorectől, míg az ungvári otthonaként az Avangard Stadionban pályára lépett Dnyipro–1 vezető helyzetből szenvedett vereséget az újonc Obolony Kijevtől.

A címvédő Sahtar Donyeck három kiállítást is hozó találkozón – ebből két játékos a donyeckiektől mehetett idő előtt zuhanyozni – ikszelt a Krivbasz otthonában, míg a Zorja az Olekszandrijával szemben játszott döntetlent.

Eredmények: Metaliszt 1925 Harkiv–Minaj FC 1-0, Csornomorec Odessza–Dinamo Kijev 3-2, Krivbasz–Sahtar Donyeck 3-3, Dnyipro–1–Obolony Kijev 1-2, LNZ Cserkaszi–Polisszja Zsitomir 1-2, Zorja Luhanszk–Olekszandrija 0-0, Ruh Lviv–Kolosz Kovalivka 1-1, Veresz Rivne–Vorszkla Poltava 1-2.

Négy fordulót követően a Ruh Lviv 10 ponttal vezeti a 16 csapatos mezőnyt a 9 ponttal második Csornomorec előtt.

Az egyetlen megszerzett pontjával sereghajtó Minaj FC a hét végén sorra kerülő 5. fordulóban a Zorja Luhanszk együttesét látja vendégül.

* * *

Egy osztállyal lejjebb az újonc Huszti FC hazai pályán kapott ki az Ahrobiznesz Volocsinszktől.

Az egykori ungvári futballista, Olekszandr Csizsevszkij által irányított vendégegyüttesben Roman Kuzmin volt eredményes a 73. percben.

A tízcsapatos nyugati zónában négy játéknap után a Niva Buzova és a Kárpáti Lviv vezeti a tabellát 10-10 ponttal.

Az 1 ponttal utolsó husztiak az 5. fordulóban a Prikarpattya Ivano-Frankivszk otthonába látogatnak.

(tamási)