A nyelvi ombudsman támogatja a tiltott orosz zenei termékek használata miatti büntetés szigorítását

2023. augusztus 5., 10:34

Tarasz Kreminy államnyelvvédelmi biztos támogatja a tiltott orosz zenei termékek használatáért kiszabható bírságok növelését – jelentette az Interfax–Ukrajina hírügynökség.

„Az agresszor állam zenei termékének használatáért kiszabható bírságok összegének emelése a valódi küzdelem egyik összetevője a nyelvi fronton” – áll a nyelvi ombudsman sajtószolgálatának Kreminyre hivatkozó közleményében.

Így az ombudsman támogatja a parlamenti képviselők által a Legfelső Tanács elé terjesztett 9 547. számú törvényjavaslatot Az Ukrajna adminisztratív jogsértési törvénykönyve 155. cikkelyének módosításáról, ami a felelősség fokozását illeti a kereskedelem, a közétkeztetés és a szolgáltatási szféra intézményeinek jogszabálysértéseiért az agresszor állam zenei termékeinek nyilvános használatára vonatkozó korlátozás terén.

„A mérgező kremli zene, amely az ellenséges propaganda elemévé vált, többé nem fogja rontani az ukrán információs teret. Az Ukrajna elleni agressziót helyeslő, bűnös kijelentéseket tevő, a háborús bűnöket tagadó orosz művészek zenéjét hallgatni felelőtlen, erkölcstelen, alattomos” – hangsúlyozta Kreminy.

(interfax.com.ua/Kárpátalja)